Uitleg corona maatregelen en Daguitstap

Beste ouders,

Hierbij een brief met informatie over de repetities en onze daguitstap.

Hieronder vind je een overzicht hoe de repetities zullen verlopen rekening houdend met de corona-maatregelen. We vragen dan ook om eerlijkheid en verantwoordelijkheid, zodat we hopelijk het hele jaar door veilig met het koor kunnen zingen.

 

 • Wie de laatste week in augustus naar een plaats is afgereisd die code rood of code oranje had, vragen wij om de eerste repetitie niet aanwezig te zijn.
 • Wie ziek is blijft thuis. Zelfs bij een kleine verkoudheid of lichte keelpijn. Ook in de dagen voor de repetitie. Er is hierrond geen discussie. Ook wie in contact is geweest met een besmet persoon, wordt gevraagd om niet te komen.
 • Bij afwezigheid kan je dit laten weten in de whatsapp groep of een berichtje sturen naar Noortje (0499 21 23 53).
 • We vragen aan de ouders om niet mee naar binnen te komen. Als dit toch nodig blijkt te zijn voor een dringende reden, doet men een mondmasker aan. Hou rekening met 1,5 meter afstand. Ouders mogen wel buiten aan het raam kijken.
 • Er zal ontsmettingsmiddel staan aan de inkom van de sportzaal. Bij het binnenkomen ontsmet je je handen. Dit wordt ook gedaan als je naar het toilet moet: handen wassen en terug ontsmetten bij het binnenkomen.
  Wanneer de repetitie gedaan is, worden de handen terug ontsmet.
 • Er zullen stoelen klaar staan rekening houdend met 2 meter afstand tussen elkaar. Elk kind gaat op een stoel zitten en blijft daar ook zitten.
 • Mocht er beslist worden om met een muziekinstrument mee te spelen, dan wordt dit niet doorgegeven. Elk kind houdt hetzelfde instrument bij tot het einde van de repetitie. Deze worden dan ontsmet en pas bij de volgende repetitie opnieuw gebruikt.
 • Kinderen onder de 12 jaar moeten geen mondmasker dragen.
  Vanaf 12 jaar is een mondmasker verplicht. Bij de Solmates zijn al enkele 12jarigen die meezingen. Dat betekent dat de kinderen die jonger zijn dan 12 jaar, maar ook meezingen bij de Solmates, verplicht een mondmasker moeten dragen bij de Solmates, omdat er dan een mengeling ontstaat van +12jarigen en -12jarigen.
 • Kinderen die niet meevolgen met de Klik-Klaks, maar wel al aanwezig zijn en wachten op de repetitie van de Solmates, mogen zich in de refter bezighouden. Dit gaat over een paar kinderen die zich ook aan dezelfde maatregelen houden: handen ontsmetten, afstand houden, blijven zitten, +12 jaar: mondmasker aandoen.
 • Omdat de grootte van de koren geen probleem vormen, werken we niet met inschrijvingen vooraf. Wel houden we manueel bij wie aanwezig is bij de repetitie.

 

Dan volgt nu meer informatie over onze daguitstap: we gaan naar Bellewaerde!!! 😀

Wie een abonnement heeft, kan dit laten weten aan Marianne. (0486 95 97 20).

Voor de anderen vragen we 10 euro. Dit kan je storten op BE98 9796 3743 4693 met vermelding: Bellewaerde en naam van je kind.

Wat breng je mee? Je picknick en regenjas.

We verzamelen om 9u30 aan de school in de Schoolstraat. We verwachten terug te zijn rond 18u45. (Hou de whatsapp groep in de gaten).

Om deze uitstap veilig te laten verlopen, zal er voldoende begeleiding aanwezig zijn. Elke volwassen begeleider zal vier kinderen meenemen in de auto. Daarmee wordt dan ook direct de bubbel gevormd voor de rest van de dag. We proberen de oudere kinderen samen te houden en de jongere kinderen, zodat grote kinderen op grote attracties kunnen, kleinere kinderen op de kleinere attracties. Zo proberen we lange wachttijden te beperken.

Vergeet niet als je 12+ bent om je mondmasker aan te doen. Dit is namelijk verplicht.

Wie ziek is, kan jammer genoeg niet mee.

Wij hebben er superveel zin in!!! Hopelijk jullie ook!

 

Vele groetjes,

Noortje, Marianne, Roselien, Charlotte, Silke en Leslie.

 
What do you want to do ?

New mail